fredag 28 januari 2011

UFC till Sverige redan sommmar/höst 2011?

Det har ryktats en längre tid att UFC skulle vara intresserade av att komma till Sverige. I diverse uttalanden från UFC:s ledning har man beskrivit Sverige som en av de nya platser i Europa som det framöver skulle vara intressant för UFC att anordna en gala i. De idoga fansen/reportrarna vid MMAnytt har varit på Dana White (BLAF) en längre tid om att komma till Sverige och till slut gav  Dana gav ett intressant uttalande i det här intervjun för en knapp månad sedan, angående när de skulle komma till Sverige: "Snart, vi kommer snart. Och alla platser som jag sagt så om har vi kommit till snart därefter."

Den hårfagre brittiske MMA-reportern Gareth A Davies skriver nu på sin twitter att UFC kan komma till Sverige redan under sommaren eller hösten som en av fyra galor som UFC tänker hålla i Europa i år. Skottland som det har talats om längre än Sverige får vänta åtminstone till nästa år. Tänkbara orsaker till denna snabba händelseutveckling är:
De regeländringar som genomfördes av MMA-förbundet nyligen, vilka harmoniserar MMA-reglerna i Sverige med UFC:s. 
TV:marknaden för MMA vilken beskrivits som rik för av UFC-ledningen. Med tanke på att UFC numera går på canal plus istället för TV4 Sport ger det troligen mer klirr i kassan för UFC.
Den snabba tillväxten av intressset för MMA i Sverige. Fler klubbar, fler aktiva utövare och fler och större galor som mer och mer publik.
Den starka kronkursen (mer $$-intäkter för UFC).

Allt detta sammantaget verkar ha ökat UFC:s intresse för Sverige såpass att de är beredda att bege sig till vår frusna avkrok av Europa som får vissa i utlandet att tänka på sånt här och såna här. Eller hur var det nu?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar